Annons
Insändare

Som att tala för döva öron!

Insändare • Publicerad 23 juni 2005

Svar till Thomas Stjernfält (den 17 juni).

Först och främst: Att kommunikationen mellan skola och elever brister står alltmer klart för oss föräldrar. Inte minst när vi slår upp dagens

Annons

tidning. Ska ungdomarna verkligen behöva skriva egna insändare till tidningen för att få sina röster i skolan hörda?

Det stämmer att två föräldrar till eleverna i åk 9, har bjudits in av Thomas Stjernfält för att diskutera språkundervisningens upplägg. Inbjudan kom den 14 juni och mötet skulle äga rum den 17 juni. Dagen efter skolavslutningen för berörda elever.

Vi tackar för inbjudan, men tycker att den kommer lite för sent. Eleverna har nu fått sina slutbetyg, och som vi redan påtalat är det endast två elever som valt att läsa sitt B-språk vidare på gymnasiet. Det faktum att samtliga elva elever är missnöjda med den språkundervisning de fått, ser vi svår att finna bot på i efterhand.

Ett tips till ovan nämnda rektor är därför att föra eventuella diskussioner om undervisningens utformning med de elever och föräldrar som kommer att beröras av språkundervisning till hösten.

Vänliga hälsningar

Föräldrar till insändarskribenterna
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons