Annons
Insändare

Som att stjäla ur medborgarnas fickor

Insändare • Publicerad 13 april 2007

Simon Erdman, Vellinge skriver i en insändare (den 5 april) att MUF är för fegt för att debattera med dem men detta är bara ett desperat försök av dem av få lite uppmärksamhet.

När Revolutionär kommunistisk ungdom (RKU) ansåg sig ha rätt till skattemedel för att ha en hyllningsfest till kommunistdiktaturen Kuba ville vi gärna diskutera detta med dem. Vi erbjöd dem en (1) debatt om ämnet men då ville RKU följa med MUF på en lång turné runt i Malmö och debattera demokratibegreppet. Malmö MUF har emellertid andra prioriteringar. Vi är en av Skånes största föreningar och vi har en synnerligen omfattande verksamhet.

Annons

Bland annat satsar vi mycket på att opinionsbilda internt gentemot våra tidigare medlemmar som nu verkar i Riksdagen, EU-parlamentet och Regeringen. Vi lägger också mycket tid på sociala och politiska aktiviteter för våra medlemmar. Varje vecka är vi ute på skolorna i Malmö och kampanjar för individuell frihet och rättvisa, mot socialism och förtryck.

Samtidigt är RKU ganska obetydliga. Om Malmö MUF skulle göra en lista över sina 20 främsta motståndare skulle RKU inte komma med. Anledningen är att kommunismen i princip är död och att nästan alla människor har insett det absurda i den kommunistiska ideologin.

De negativa rättigheternas positiva konsekvenser är allmänt kända. Trots den extrema socialismens försök har människor i många länder rätt till liv, frihet och egendom. Dessutom vill människor ha dessa rättigheter. Tyvärr RKU.

Det grundläggande erbjudandet var en debatt. Trots att RKU inte är speciellt etablerat och lockar väldigt få sympatisörer var vi villiga att debattera om Ungdomens hus. Vi tyckte att det kunde ha varit intressant att försöka förklara för dem varför mötesfrihet inte innebär att man i samband med möten får kränka andra människors rätt till ägande.

RKU och andra kommunister vill ha sina möten subventionerade av skattepengar vilket Malmö stad har gett dem. När skattepengar används på det sättet är det som att stjäla ur medborgarnas fickor.

Torbjörn Tegnhammar,

pressekreterare Malmö MUF

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons