Annons
Insändare

Socialdemokraterna har missbrukat min röst

Öppet brev till Socialdemokraterna i Trelleborg:
Trelleborg • Publicerad 1 september 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Trelleborgs hamn, norra kajen och Mittelbron.
Trelleborgs hamn, norra kajen och Mittelbron.Foto: Jenny Isaksson

Jag undrar hur Lennart Höckert kan säga i sin chatten på TA att det kommer bli bra för alla trelleborgare?

Jag har alltid tillhört Socialdemokraterna. Jobbat fackligt sidan om mitt målaryrke. Men kommunalt kan jag inte rösta på S eller något annat hamnkramarparti.

Annons

Hamnbolaget styr politiken i Trelleborg och har blivit en gökunge.

Från kvarteret där jag bor (Kullagrundet) har jag järnvägsspår intill min tomtgräns. Cirka 50 meter till väg 9. Det har jag varit medveten om när jag köpte huset och acceptera det. De som köpt hus på Väster Jär har också accepterat vägen söder om dem.

Sista åren har hamnen flyttats österut utan förankring till nya infarter. Med mer buller från broklaffar och lastbilar, avgaser från fordon och färjor.

I fortsättningen med östlig hamninfart så får vi direkt in på oss 5 000 lastbilar om dygnet eller tre lastbilar i minuten, plus alla andra fordon enligt prognos från hamnbolaget.

Cirka 400 meter från oss får vi Business center med cirka 500 lastbilar på vintern som står på tomgång.

Allt detta nära bostäder – Fagerängen och villor Snövitsområdet, även förskola. Perfekt tomt att bygga bostäder på. Jag misstänker att Östra skolan måste läggas ned. I en sådan miljö kan man inte ha barn samlade.

Men vi övriga som bor i en ö med buller och avgaser runt oss, vad ska vi göra?

Bra för alla trelleborgare är bara en klyscha som man inte kan leva upp till. Strand i närhet försvinner, fast vi bor nära till stranden genom tunnel på Roddargatan som ska plomberas. I fortsättning får vi gå ända till Båtgatan för att komma ned till strand fast vi bor på gammal strandtomt får vi cirka 600-700 meter till stranden i framtiden.

Vi kommer förlora havsutsikt och få bullerplank. Nyhemsparken kommer att försvinna. Hus på stranden kommer att rivas. Hus på Östra Förstadsgatan kommer att rivas. Hus på Blygers väg kommer att rivas. Många fina grannar har försvunnit.

Mellanköpinge kommer betala ett högt pris. Buller och avgaser runt hela Ringvägen. Räknar med sprickor i hus.

Annons

Aldrig har någon person, företag eller organisation gjort så stor skada på mig. Min och grannars bostad kommer att förvandlas till ett fängelse med fotboja. Inte en lugn stund under byggnadstiden, inte heller därefter.

Antagligen kommer husens värde att sjunka med 30 procent. På Öster.

På Väster Jär kommer de att öka med 30 procent. Cirka en miljon.

Jag har bott här sen 1991. I min närhet trivs folk i sina hus, sällan någon som flyttar. Våra barn har vuxit upp i fin miljö. Vi har tyckt om denna plats, lugnt område, gång- och cykelavstånd till stan.

I fortsättning får man leva med oro att andra gjort stor skada för oss. Jag är 66 år och hade hoppats på en skön pension. Tyvärr blir det inte så.

Blir bra för alla trelleborgare, säger någon med fingrarna i kors.

Tankar går att man får flytta ifrån kommunen för att få bo i miljö som är sund. I Trelleborg går det helt åt fel riktning.

Har ni inte funderat på varför nästan alla balkonger är tomma och alla fönster är stängda på Järnvägsgatan och Strandgatan? Kan det vara buller och avgaser det handlar om?

Min röst har ni missbrukat och ny röst får ni inte i det kommunala valet.

Bra för alla trelleborgare? Så fan heller! Vi har aldrig varit så polariserade. Det kan vi tacka hamnbolaget och våra politiker för.

Annons

Det finns andra lösningar. Det skriver jag inte om, för våra politiker lyssnar inte.

Jag önskar att Väster Jär ska slippa buller och avgaser, men det får inte ske på någon annans bekostnad. Egoistiska tankar gynnar inte Trelleborg just nu.

Jag sätter mitt hopp till Vårt Söderslätt. Där hamnar mycket förnuft med människor med fötterna på jorden.

Reiner Bull, en mycket besviken partikamrat

Annons
Annons
Annons
Annons