Annons
Insändare

Snuskiga campare i Smyge

Trelleborgs kommun jagar syndare mot strandskyddet.
Insändare • Publicerad 29 april 2011
Foto: 

Solstolar, badtunnor, belysningar, blomkrukor eller gräsklippning. Ajabaja! Men det största miljöbrottet av alla blundar man för. Den illegala campingplatsen vid Köpmansmagasinet i Smygehuk. På de strandskyddade ängarna vid Magasinet campade i påskhelgen 56 husbilar och husvagnar. En promenad genom campingen på kvällskvisten avslöjade att ingen hade uppsamlingskärl för avfallsvatten. Det rann bara direkt ut på marken. Flera campare smög omkring i skymningen med sina husvagnstoaletter och tömde dem dels på kommunens nya fina toalett men en del även i slänten ner mot hästhagarna. Soptunnor och papperskorgar svämmade över av sopor och det man inte fick plats med slängdes direkt på marken.

Likadant var det vid Smygehuks Fyrplats. Det skräp man inte ville ta med sig kastade man i de boendes brevlådor i brist på soptunnor och stranden och de omkringboendes trädgårdar användes som toalett.

Tro nu inte att detta är en engångsföreteelse. Nej, det här pågår år efter år utan att kommunen reagerar. Är det inte dags att sluta sila mygg och svälja kameler och ta itu med problemen. Jag har full förståelse för att människor vill besöka den unika miljön vid Sveriges sydligaste udde. Det är ett turistmål att värna om i kommunen. Så snälla Trelleborgs kommun! Kom till skott någon gång och gör något åt udden! Tillräckligt med soptunnor och Baja-Maja, även vid Fyren. Gör en ordentlig parkering för alla husvagnar och husbilar – med både toatömningsanordning och sophantering och framför allt organisera det så vi slipper detta svineri vartenda år. Så kanske vi kan få ett turistmål att vara stolta över och de boende kan njuta av sina trädgårdar utan omkringflygande toalettpapper och sin morgontidning utan fastkletade sopor.

Nilla Andersson
Britta Brinck
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons