Annons
Insändare

Snålheten bedrar visheten

Insändare • Publicerad 12 januari 2007
Satsa på kommunala musikskolan i Vellinge, uppmanar insändarskribenten. Arkivbild: Tommy Svensson
Satsa på kommunala musikskolan i Vellinge, uppmanar insändarskribenten. Arkivbild: Tommy SvenssonFoto:  

Är inte vår kommunala musikskola värd att satsa på?

Sedan moderaterna bestämde att bidraget till kommunala musikskolan skulle minska har också antalet ungdomar som deltar minskat. Nästan 15 procent färre deltagare har blivit konsekvensen. Vellinge har den högsta avgiften av samtliga kommuner i Sverige, numera 1400 kronor per termin vilket skall jämföras med Skånes övriga kommuner där den ligger på 500-700 kronor.

Annons

För dem som följer musiklivet inte bara här i kommunen utan i Sverige som helhet finns det väl ingen som kan förneka att den goda start som musikskolan ger skapar möjlighet för våra ungdomar att satsa på musik och testa sina färdigheter.

Den fina musiktradition som vi har med ofantligt många duktiga musiker och sångare har säkerligen sitt ursprung i musikskolan.

I årets budget äskade kristdemokraterna att kommunala musikskolan skulle återfå sitt tidigare anslag vilket skulle innebära ytterligare 800000 kronor.

Något bejakande från moderaterna blev det inte.

Kristdemokraternas förslag skulle innebära att drygt 1 öre per skattekrona, det tål att upprepas, 1 öre per skattekrona, skulle tillfalla kommunala musikskolan och det förvånar mig storligen att inte moderaterna är beredda att satsa mer på ett rikare kulturliv och en meningsfylld fritidsverksamhet. Borde inte alla vara beredda att göra denna insats för våra ungdomar?

Kjell Bornhager

kristdemokraterna i Vellinge

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons