Annons
Insändare

Smyge bedrövligt ordnat för turister

Är sedan 80-talet en stolt sydkustbo som ställer frågan till Trelleborgs turistansvariga: Vad är det som händer i Smyge? Eller inte händer?
Insändare • Publicerad 3 augusti 2012

Hur kan det år efter år få vara så bedrövligt ordnat för alla de turister som besöker Sveriges sydligaste udde? Vad är det för hemsk kaffestuga som sedan 70-talet får stå kvar på Sveriges vackraste restaurangtomt år efter år? Även matvagnar är nu uppställda på detta vackra område. Och souvenirboden från 70-talet bör väl också uppdateras?

Går man över till magasinet så vajar en skåneflagga och inte den svenska flaggan på den stora gräsplanen - varför på en sådan plats, besökt av all världens turister?

Annons

Och hur kan man låta det vackra boningshuset få förfalla på detta sätt - och dessutom ha kommersiell verksamhet där?

På den stenlagda gården mellan husen finner man även här en matvagn. Ser man från de ansvarigas i kommunen sida inte hur det ser ut i Kåseberga eller i Kivik, som är besökta av tusentals turister? Där finns det trevliga restauranger och rökerier, för att nämna några förslag på åtgärder som man kan uppdatera även det vackra Smyge med. Vilken fördel det är att ligga först på denna vackra kuststräcka, då bensinkostnaderna kan vara något som många räknar på.

Michael Nilsson
THP
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons