Insändare

Smaklig måltid?

Svar till Björn (den 21 november).
Insändare • Publicerad 27 november 2008

Tack för de fina orden du skrev, vi blir väldigt glada för detta. Vi sverigedemokrater har tagit beslutet att inte delta i kommunens julbord detta år. I de flesta nämnder har vi ett väldigt bra samarbete med övriga partier. Orsaken till att vi inte känner för att delta i julbordsfirandet, är att våra äldre tvingas hålla tillgodo med den så kallade Salamaten, ett alternativ som vi finner vara uselt. Maten som serverades tidigare var ett betydligt bättre alternativ, både vad det gällde kvantitet och kvalitet. Att man nu har denna dåliga mat har man framförallt socialdemokraterna och spi att tacka för. Vad som borde framkomma är ju att redan nu har 74 personer valt att avbeställa

Salamaten, och man får hoppas att dessa får i sig riktig mat nu.

Avhoppen lär öka efterhand, eftersom maten fortsätter att vara osmaklig. Man kan nog misstänka att näringsbrist lär vara nästa ämne på agendan. Vi har som förhoppning, att kunde man ställa in julborden så skulle man kunnat servera en egen hemlagad jultallrik till våra äldre i kommunen samt även kunna ge våra hemlösa en angenämare jul. Det är stora pengar man talar om när det gäller julbord, så vår tanke skulle inte vara fel. Ett annat svar som du får Björn, gäller vårt förslag att vi politiker skall ha Salamat som förstahandsval när vi har våra heldagsmöten. Det arbetas inte så fort när det gäller detta beslut. Vad jag vill ha sagt är att ingen verkar vara intresserad av detta. Att det är fullt genomförbart är det ingen tvekan om, men viljan att ta ett beslut är lika ynklig som Salamatsportionerna. Man kan väl fråga sig var kommunens prioriteringar finns, när man årligen avsätter 8,8 miljoner till hemspråksundervisningen, men nonchalerar våra äldre och behövande. Jag är själv gift med en underbar kvinna från Kroatien. Hennes far stoppade hemspråksundervisningen till henne. Följden av detta beslut är att hon i dag pratar både kroatiska och perfekt svenska.

Vi har lagt in en motion till kommunfullmäktige, om att avtalet med Samhall angående Salamaten rivs upp omedelbart. Vi får väl se hur socialdemokraterna och spi röstar när beslutet skall fattas.

När de avnjuter sitt kommunala julbord har de ett lämpligt tillfälle att fundera på saken.

Helmuth Petersen ledamot i vård och omsorgsnämnden för sverigedemokraterna
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.