Annons
Insändare

Smaken är som baken, delad

En liten kommentar till Helmuth Petersens insändare (den 9 december) beträffande Salamaten.
Insändare • Publicerad 11 december 2008

Bäste Helmuth! Jag vill inte direkt säga att Du ljuger, men Du handskas väldigt ovarsamt med sanningen när Du säger att pensionärsorganisationerna inte visste vad man sysslade med när maten provsmakades. Det visste de mycket väl.

När vi efter många års klagan på den utkörda ljumma maten ifrån Akka tog itu med nya lösningar angående matdistributionen i kommunen så togs ett demokratiskt beslut om att lägga ut densamma på anbud.

Annons

Ett anbudsförfarande som fick fram två anbudslämnare varav Samhall gick segrande ur konkurrensen. Det fanns över huvudtaget ingen lokal restaurang som deltog i konkurrensen. Nu skriver du att 1/5 inte vill ha maten och detta innebär med en annan skrivning att 4/5 vill ha maten från Samhall man skriver också att 20 procent är missnöjda med maten och jag drar då den slutsatsen att 80 procent är nöjda. Klart eller hur? Saken är emellertid den att det finns full valfrihet att i stället be hemhjälpen att införskaffa annan mat till exempel djupfryst sådan ifrån affärerna. För denna maten kan vi inte garantera

näringsinnehållet på samma sätt som vi kan med maten från Samhall.

Denna kontrolleras, vad det gäller näringsvärde och sammansättning, av vår näringsexpert med flera.

Vi började i september med denna matdistribution och i september - oktober 2009 skall vi följa upp beslutet med enkäter och rundfrågningar. Som det redan verkar så blir maten mer och mer uppskattad. När man ätit sig igenom matsedeln några gånger så finner man ju ut vad man gillar och inte gillar. Man får maten varm och man kan äta någorlunda när man vill. Detta tycker jag är viktiga saker. Valfriheten är viktig, en åsikt som inte delas av alla.

Per Grönlund (spi) ordförande i vård- och omsorgsnämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons