Annons
Insändare

Sluthandlat på ICA Maxi

Kära ICA Maxi,
 sen du öppnade har du varit min mataffär nummer 1.
Insändare • Publicerad 6 november 2012
Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Jag har spenderat åtskilliga tusen av mina surt förvärvade pengar hos dig. Mycket på grund av en fräsch affär och mycket trevlig personal, ja hela idén med allt på ett ställe har tilltalat mig.Så också fredagen den 26 oktober klockan 18.35 när vi som vanligt hade handlat och gick igenom kassorna för självscanning. Vi fick en avstämning och det var helt ok, för det var länge sen sist. Innan vi fick besked på att det var en avstämning så lämnade jag ICA checken till tjejen i kassan (trevlig) och hon sa att idag blir det en avstämning. Jag frågade henne då om hon hade tagit hand om checken och rabattkupongen för idag kände jag mig lite senil. Vi skrattade och sa att det gör väl vi lite till mans, men hon hade allt. Hon gjorde avstämningen och allt stämde perfekt. Jag betalade och skulle passera ut.

Annons

Då började larmbågen tjuta.

 Gissa om jag blev rädd! Tankarna som passerar genom ens huvud är massor av frågetecken. Jag skulle aldrig nedlåta mig att stjäla, men varför tjuter larmet? Stressad börjar jag gå fram och tillbaks genom bågen, på vägen ut tjuter den inte, för att på vägen in tjuta. Jag har ett gammalt läppstift i fickan och ger det till tjejen i kassan. Det tjuter inte när jag går ut och hon säger att det var nog det, men när jag går in igen så tjuter larmet. Så håller jag på några gånger och känner mig helt förtvivlad. Det är fredag kväll och det känns som hela Houlla är på ICA Maxi och handlar. 

Det dyker upp en kille som ber mig följa med till ett enskilt rum. Detta känns som den totala förödmjukelsen, men jag förstår att han bara gör sitt jobb. Jag vill inte följa med, för det känns som ett kvitto på att jag har snattat.

När vi kommer in i rummet, så kör han med en paddel. Den gör utslag på sidan av min väska som visar sig innehålla mina nycklar och Skånetrafikens månadskort. Jag är förbannad, ledsen, förödmjukad och häller ut väskan och ber honom köra med paddeln. Inget utslag! Jag förstår att det börjar kännas pinsamt för honom, men jag ställer mig med armarna ut och ber honom köra paddeln över mina kläder. Inget utslag! 

Han säger sen att jag bör tänka på att ta med mig smink in till ICA Maxi för det kan ge utslag på vägen ut! Om sminket i affären där jag köpte det inte larmade på vägen ut, varför skulle det göra det på ICA Maxi? 

Vi går ut och jag går genom bågen igen. Gissa vad!? Jo, den larmar och jag är ännu mer förödmjukad, ledsen, uppriven – you name it!


Jag frågar den trevliga tjejen i kassan om hon förstår hur jag känner mig och hon säger att det gör hon till 100 procent. Jag förstår att dessa bågar måste finnas och att det är ett oerhört svinn i våra butiker, men har det inte gått för långt när det larmar utan någon som helst orsak?Jag skriver detta för att på ett sätt rentvå mig och förklara för de som stod och såg mig föras bort till kontoret med en kontrollant att det kan hända även dig. 

Jag kommer aldrig mer att sätta min fot på ICA Maxi igen. Speciellt inte som förklaringen varför det larmade var smink som inte hade larmats av där jag köpte det. Ingen förklaring till varför det inte larmade i butiken där det köptes!

Svar direkt: Jag vill börja med att beklaga det som inträffat. Vi kunde erbjudit oss att söka efter larmet ute i butiken. Vi har också missat att upplysa om att det tyvärr blir så ibland, att en larmetikett som sitter kvar på till exempel ett läppstift, kan bli aktiverad igen om etiketten blir skadad, genom statisk elektricitet. Vanligt är det också att larm som är insydda i kläder efter några tvättar blir aktiva igen. Det förekommer också larm insydda/påklistarde i väskor och plånböcker. Just de insydda larmen är extra svåra att hitta. Det är ett problem för oss på Maxi och i många andra butiker också. Det har till och med inträffat att larm varit ingjutna i sulorna på skor! Vi hittar många gamla/insydda larm varje vecka. Det är tråkigt att vi inte lyckades hitta larmet hos dig, vilket jag beklagar. Jag har full respekt för ditt sätt att reagera.

Håkan Ahlm

Maxi ICA Stormarknad Trelleborg

Nilla Olsson
Er före detta kundAnn Carlekrantz
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons