Annons
Insändare

Slösa inte med våra skattepengar

Insändare • Publicerad 19 juli 2006

Riksdagen har för flera år sedan uttalat att narkotikabekämpningen ska prioriteras i Sverige. Tullen har ju en avgörande uppgift i den kampen.

Ändå ville den socialistiska regeringen 2003 dra ner deras anslag med över 80 miljoner kronor. Det motsvarade nästan 500 tjänster - nästan var femte anställd! Det är inte alltid den socialistiska regeringen tycks gå på riksdagens linje.

Annons

Nu, inför valet, talas det igen om att anställa ny tullpersonal. Många som tidigare arbetade inom Tullverket i de skånska hamnarna, vid bron och på Sturup gjorde ett mycket bra arbete, hade god erfarenhet och kunde sitt jobb. Men de skulle bort. Jag ställde 2003 en fråga till den socialistiska ledningen i Region Skåne om de avsåg att agera för att försöka få regeringen att ta reson och låta bli att avlöva Tullverket i Skåne. Det hade socialdemokraterna inga som helst planer på att göra: "Det var en riksfråga!". Tullen gjorde sig av med mycket erfaren personal. Samtidigt försvann 500 arbetstillfällen och smugglingen av narkotika, sprit och cigaretter ökade. Det sambandet tycks inte regeringen ha förstått.

Istället har de gått ut och föreslagit att samhället ska satsa på "plusjobb" för att få fler i arbete. Nu tycks regeringen i alla fall ha insett att de gjorde bort sig och vill satsa på nytt. Att utbilda personal är inte gratis. Det inser man kanske inte heller.

I grunden är det här ett enormt slöseri med våra skattepengar! Det hade varit smartare att istället låta dem som hade kompetensen få jobba vidare. De hade haft kvar sina jobb. Vi hade varit mycket bättre rustade mot smuggling nu. Får man verkligen i ansvarig ställning vid samhällsplanering helt sakna tidsperspektiv? Det är hög tid att byta ledning både i regionen och i riket.

Percy Nessling (fp)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons