Annons
Insändare

Slösa inte med asfalt!

När man ska laga befintliga sträckningar av cykelbanor är man i kommunen helt ute och cyklar!
Publicerad 21 september 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten har synpunkter på trädrötter som gör cykelbanan ojämn.
Skribenten har synpunkter på trädrötter som gör cykelbanan ojämn.Foto: Tomas Nyberg

Det är ju ingen idé att slösa asfalt på ny beläggning när beläggningen spricker upp på samma sätt ett halvår-ett år senare. Runt Akka blev det lagat men är nu i samma usla skick igen. Problemet är att rötterna inte åtgärdas. Cykelbanorna längs Hedvägen ska vi inte tala om. Gäller att greppa hårt om styret och styra väl. Bestäm vilket som är viktigt men slösa inte med asfalt!

Marianne

Annons

Svar direkt: Den typen av underhållsåtgärder i väg och gång- och cykelväg, där vi även har träd att ta hänsyn till, är problematiska. Vi försöker så långt det går att göra åtgärder för att förbättra för trafikanten samtidigt som träd inte ska ta skada. I det arbetet provar vi olika metoder beroende på trafikbelastning, väguppbyggnad och trädsort. Någon gång händer det som hänt vid Akka, det vill säga att trädrötter, trots att man gjort rotskärning med mera inför arbetet, söker sig in under asfaltsytan igen med följden att denna blir bulig och/eller får sprickbildning.

Vi arbetar kontinuerligt med att hitta bra metoder för ett gott resultat gällande både framkomlighet och träds välmående.

Kristoffer Tonning, avdelningschef stadsmiljöavdelningen teknisk serviceförvaltning

Annons
Annons
Annons
Annons