Insändare

Slopa skatten på låga pensioner

Insändare • Publicerad 29 januari 2007

Vår nya regering har nu bestämt sig för att satsa lite pengar på våra sämst ställda pensionärer.

Vad jag som ensamstående fattigpensionär då helst av allt skulle önska som förbättring för oss som inte har så mycket pension att den täcker våra löpande utgifter är: Slopa skatten på pensioner för ensamstående pensionärer om pensionen understiger 10000 kronor i månaden och samtidigt slopa bostadsbidragen, så får ju var och en själv bestämma hur vi vill leva och bo.

Då kommer vi upp i samma levnadsstandard som vi erbjuder till våra anhöriginvandrare, då slipper vi svenskfödda känna oss diskriminerade i vårt eget land.

De tjänster kommunen har att erbjuda till exempel städhjälp, trygghetslarm med mera har vi med änke och garantipension inte råd att köpa fast vi är 85 plus och ofta är i behov av hjälp.

Hoppas att den nya regeringen på ett klokare sätt fördelar den avsatta äldreomsorgskvoten än den avgående regeringen gjorde.

Marta Pettersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.