Annons
Insändare

Slitna och fientliga slagord

Svar till Per Klarbergs (SD) debatt (den 25 mars).
Insändare • Publicerad 1 april 2009

Till sitt debattinlägg hade Per Klarberg rubriken Ställ krav på invandrarna. Det går att likna vid ett deja vu opportunistiskt slagord. Per Klarberg tror sig, med sitt debattinlägg, kunna vinna röster genom att stärka motsättningarna mellan människor genom att söka sin propagandanäring i Sfi:s Regeringsproposition och omformulera det i form av slagord "ställ krav". Denna ramsa har man hört tidigare många gånger, om och om igen. Alla minns väl när Folkpartiet 2002 använde sig av det och därmed fick många röster, Moderaterna ämnar använda det för samma syfte. Nu fortsätter SD att plagiera detsamma. Med denna statiska politiska hållning visar SD en bristande förmåga att hänga med i det politiska skeendet.

Det verkar som om att SD har fastnat i sin egen retorik och fått svårt att komma ur sitt xenofobiska ställningstagande. SD kan inte ens lyfta blicken och se vad som pågår i samhället, vilka grupper som i själva verket håller på att skapa orättvisor mot pensionärerna. Pensionärerna får betala mer skatt än övriga. Dessutom urholkas våra arbetslösa ungdomars framtidsutsikter och reducerar även deras sociala ersättningar. SD, i sin iver att vilja komma in i riksdagen, skyfflar i smyg över till sin moderorganisation, miljoner av det kommunala partistödet de får av kommunen. Dessa pengar är medborgarnas skattepengar, avsedda enbart till det kommunala partipolitiska arbetet. För att inte tala om alla feta ackumulerade arvoden som håvas in lokalt av Per Klarberg och hans gelikar. Detta enbart i syfte att mata oss medborgare med slitna och fientliga slagord. Det är klart att SD på grund av väljarnas tidigare frustrationer över politiken i Trelleborg, har lyckats komma in i de lokala politiska församlingarna och vill nu självklart gärna stanna. Men vem skall kunna ställa kvav på SD:s politiska gärningar i Trelleborg? Jo, det blir väljarna som har röstat på SD och som håller på att se vilket magert resultat som åstadkommits. Främst genom den liering den har gjort med alliansen. Det vi kan se, genom denna oheliga samverkan, är försämrade livsvillkor för det flesta av oss medborgare.

Ben Benrabah (S)amhällsdebattör
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons