Annons
Insändare

Skyskrapa passar inte in i centrum

Insändare • Publicerad 20 oktober 2006

Fråga: Skyskrapa i centrum?

Svar: Nej tack!

Annons

I artikel den 19 oktober presenteras godkännande av byggnadsnämnden (står dock inte om det enbart var s-ledamöterna, eller om det var hela nämnden) av fortsatt planering av ett rent fasansfullt nybygge. Det har tidigare visats, men man trodde planerna stannade på drömnivån.

Ett 40 meter högt bostadshus i en stadsmiljö, där man definitivt inte ska ha denna typ av bebyggelse. Det finns idag en stadsplan för området. Följ den. Lägg inte ner tid och en massa pengar på absurditeter.

Håller fullständigt med insändaren några dagar tidigare, pläderade för att i centrum bygga vackra hus, som passar i Trelleborg. Inte fantasilösa moduler som förfular stadsbilden.

Leta upp nya områden i stans ytterkanter, för byggnation i höjden och moderna modulhus. (Borde varit med i ÖP 07). Trelleborgs är inte större än att detta kan ske utan problem.

Alla kan inte bo i centrum eller i direkt kontakt med Östersjön.

Första ska dock kommunfullmäktige säga: "ja", till att göra om detaljplanen. Förhoppningsvis säger de: "nej". Bakläxa till byggnadsnämnden och det stannar vid visioner.

Andra hindret är grannarna. Kommer de att överklaga all ändring av nuvarande plan, för att få en skyskrapa som granne. Det blir apodiktiskt överklaganden och en mängd onödiga kostnader.

En bra devis, som borde användas mer är. "Tänk först och handla sedan."

Kenneth Bingsgård

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons