Annons
Insändare

Skrattretande dubbelmoral från MUF

Insändare • Publicerad 24 april 2007

Svar till Torbjörn Tegnhammar pressekreterare Malmö MUF (den 13 april).

Moderata ungdomsförbundets dubbelmoral är skrattretande. Enligt dem sysslar Revolutionär Kommunistisk Ungdom med att stjäla av skattebetalarnas pengar då vi hyr kommunala lokaler för våra aktiviteter.

Annons

Åtskilliga gånger har Moderata Ungdomsförbundets lokala grupper blivit ertappade för att ha bedrivit bidragsfusk. Till exempel var Malmö MUF tvungna att betala tillbaka 160000 kronor av det bidrag de mottog 2005 efter att medvetet ha lämnat in felaktiga uppgifter om sina aktiviteter. Från sin höga häst ropar tjuven "ta fast tjuven!".

Nationellt tar Moderata Ungdomsförbundet emot sammanlagt 1,4 miljoner kronor i bidrag medan RKU bygger hela sin organisation på medlemsavgifter utan subventioner.

Moderata Ungdomsförbundet bryr sig uppenbarligen inte om skattebetalarnas pengar.

Snarare vill de förbjuda oss samma rätt som andra ungdomsförbund att hålla sina möten på grund av att de är rädda för att folk skall fastna för våra argument och att våra idéer skall spridas. Eftersom de inte vågar möta oss i debatt av rädsla för att förlora väljer de att försöka tysta oss.

MUF säger att socialismen är absurd. Det enda absurda är att de säger sig verka för demokrati. I ett demokratiskt samhälle har alla rätt att ha och uttrycka sina åsikter, även om de inte delas av Moderata Ungdomsförbundet. För RKU vore det otänkbart att verka mot MUF:s rätt att propagera för sina åsikter även om de skapar större klass-klyftor och gör de rika rikare på vanligt folks bekostnad. De verkar för ett meningsfullt, tryggt och fritt liv för dem som har råd med det. RKU arbetar i stället för alla människors rätt till det nämnda. Sluta att tiga, låt oss i stället ta en debatt.

Simon Erdman, Vellinge

RKU Malmö

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons