Insändare

"Skrämmande att läsa om hur han tror att det ska bli"

Insändare • Publicerad 27 februari 2008

Har nu läst en hel del om matdistributionen i kommunen. Eftersom jag jobbar som hemvårdare så vet jag hur det fungerar. Då är det skrämmande att sitta och läsa hur Per Grönlund "tror" att det skall bli.

Visst har det varit klagomål på nuvarande matdistributionen, men den har blivit bättre.

Du vet tydligen inte hur många dementa vårdtagare som finns i sina egna hem. De är till exempel inte hjälpta av att kunna välja sin egen veckomatsedel eller att äta när de själva vill.

Det kommer att bli hemvårdarens uppgift. Många har inte plats för en hel veckas mat i kylen. Tänk på de som är två. Då ska de plötsligt få plats med 14 portioner!

De som inte är dementa men som ändå behöver vår hjälp att värma maten, öppna förpackningarna och duka fram. Sedan finns det faktiskt även de som aldrig ägt en mikrovågsugn och som kanske inte har plats för en.

I dag är vi två hemvårdare som på cirka 1,5 timme ska servera 20 portioner varm mat. Av dessa är det mer än hälften som behöver hjälp.

Så den där "summan av kardemumman" håller jag inte med dig om.

Varför är det aldrig någon av de styrande som frågar oss hemvårdare om det som rör vården av våra äldre i kommunen?

Det är väl ändå vi som vet, eller?

Åsa Nilsson

Hemvårdare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.