Annons
Insändare

”Skoltoaletterna är äckliga för att städerskan inte hinner med”

Vår enda städerska städar skolan själv och så tycker jag inte att det ska vara. Tycker inte ni att det borde vara mer än bara en städerska på en medelstor skola? Det tycker jag.
Publicerad 24 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En elev på Kunskapsskolan tycker att städningen av skolan är otillräcklig.
En elev på Kunskapsskolan tycker att städningen av skolan är otillräcklig.Foto: Janerik Henriksson / TT

Min åsikt är att eftersom vi bara har en städerska till hela skolan, tycker jag synd om henne. Skolan har flera toaletter som är smutsiga och äckliga, för att städerskan inte hinner med att städa alla, vilket leder till att eleverna kanske får ont i magen och inte fokuserar på sina studier.

Men tänk om det kostar massa pengar att anställa fler städerskor? Jo, då så får man väga det mot att antingen är skolan fräsch och fin (och det kostar lite mer) och alla elever kan gå på toa och fokusera på studierna.

Annons

Eller att skolan är smutsig och äcklig på flera toaletter och att elever inte får något gjort i skolan för att de har ont i magen och det kostar mindre. Det leder till att eleverna inte får gå på något bra universitet, eller till och med inte ens får komma in på något universitet. Det kan också leda till att dessa elever inte får någon bra utbildning och inte får något bra jobb alls. Det kan också vara orent och smutsigt vilket gör att eleverna inte ens kan besöka toaletten. Och allt av en sån liten sak som att de inte kan gå på toaletten.

Så om ni håller med mig och inte tycker att detta ska hända, gör något åt detta så snabbt som möjligt och skaffa fler städerskor!

Elev från Kunskapsskolan

Svar direkt: Hej "Elev"!

Tack för synpunkt kring städningen. Skolan har ett städbolag som sköter städningen på skolan och vi har städning av lokalerna, och naturligtvis alla toaletter, varje dag.

Städbolaget har gjort bedömningen att det räcker med en lokalvårdare och jag tycker hon gör ett jättebra jobb!

Fint att du tagit din skoluppgift med att skriva insändare med stor seriositet. Jag tar med mig dina synpunkter till vårt nästa möte med städföretaget.

Per Algback, rektor Kunskapsskolan Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons