Annons
Insändare

Skolavslutning var?

Insändare • Publicerad 12 juni 2006
Varför ska inte vi kunna hålla på en gammal, som jag ser det, svensk tradition att hålla våra skolavslutningar i kyrkan, undrar skribenten. ArkivBILD: Lars Epstein/PRB
Varför ska inte vi kunna hålla på en gammal, som jag ser det, svensk tradition att hålla våra skolavslutningar i kyrkan, undrar skribenten. ArkivBILD: Lars Epstein/PRBFoto: 

Om debatten om skolavslutning i kyrkan…

Varför ska inte vi kunna hålla på en gammal, som jag ser det, svensk tradition att just hålla våra skolavslutningar i kyrkan? Är det diskriminerande? Ja, kanske men som sagt också en tradition. Dessutom innehåller, vad jag vet, kyrkavslutningen inte många inslag av religiös karaktär.

Annons

Förstår dessutom inte varför DO tycker att "Den blomstertid nu kommer" skulle vara olämplig på en mångkulturell skolavslutning? Måhända att det är en psalm i vår svenska kyrkas psalmbok, men om man studerar den lite mer ingående så nämns det inte någonstans att det är den kristna guden man åsyftar. Jag tolkar som jag vill och du som du vill, skriv en insändare och ventilera lite…

BAE

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons