Annons
Insändare

Skillnad på skit och skit

Jag går ut med min hund varje dag – ett antal gånger om dagen. Jag har hundbajspåsar med mig. Hunden gör vad den ska och jag fixar med bajspåsen, som sedan läggs i därför avsedd hundlatrin. Och ve och fasa om man inte gör detta… Alla ser det och alla blir rasande… "Ta upp skiten!"
Insändare • Publicerad 11 september 2009

Men under hundlatrinen kan det ligga ölburkar, petflaskor, papper och mycket, mycket annat skräp… ingen ser!

Följ med mig en morgon på väg i trafiken genom staden. Du möts av cyklister på fel sida… Främst är det barn och ungdomar. Du möts av mopedister, som väljer att köra på fel sida om refuger och sedan upp på cykelbanan – trots att de har eu-moppe.

Annons

Väl inne i stan kan du mötas av cyklister – tre på samma cykel – tufft kanske men inte så genomtänkt. Du kan också mötas av bilar som plötsligt kör över på andra sidan för att parkera eller för att handla i närbutiken.

Nu ska vi inte tala om när det blir höst och mörkret faller. Då är det inte många som har cykelbelysning och detta gäller också vuxna.

Men om min hund bajsar och jag inte tar upp skiten… då blir det rabalder och skriverier…

Nilla Andersson
Vilken skit är värst?
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons