Annons
Insändare

Skeptisk till historien om skjutincidenten

Läste i TA den 24/10 -09 om skjutincidenten vid Maglarps skjutbana. Om det verkligen är sant att kvinnan som var ute och gick höll på att träffas av ett skott är det ju naturligtvis förfärligt. Jag för min del har svårt att tro att det skulle kunna vara sant.
Insändare • Publicerad 28 oktober 2009

Utredningen blev också nedlagd och det skulle den ju inte ha blivit om det fanns någon fara i att passera på intilliggande väg. Vad som verkligen har hänt lär vi väl aldrig få veta.

Tyvärr är det nog så att alla motståndare till skjutbanan nu får vatten på sin kvarn. Jag hoppas innerligt att deras protestlista blir ignorerad som sig bör.

Annons

Om någon sagt till dessa husköpare att banan skulle stängas eller flyttas så är det ju inte riktigt klokt.

Jag tycker dock att husköparna har ett ansvar i att kolla upp så att diverse uppgifter är sanna innan köpet går igenom.

Hade de gjort detta så hade vetat att banan skulle fortsätta att vara deras granne. Då hade de kunnat välja att köpa hus någon annanstans.

I denna artikel nämns också att en utbyggnad av upp till 1 300 nya hus inte går ihop med skjutbanan. Det ska jag bara säga att skjutbana eller inte så är 1 300 nya hus i Maglarp definitivt inte realistiskt överhuvudtaget.

Landskapet är redan förstört av bygget på Stavstensudde, låt förstörelsen sluta med det. Det finns snart inget natur- och djurliv kvar här ute. Det finns mark som är mycket bättre lämpad för utbyggnad, norr om Trelleborg till exempel.

Fanny Johansson
Infödd Maglarpsbo
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons