Insändare

Skattebetalarna står för det också

Har om och om igen läst i Trelleborgs Allehanda om problemen med så kallade ensamstående flyktingbarn.
Insändare • Publicerad 1 mars 2013

Senast (den 26 februari) Blundar man hårt ser man ingenting, SD ansåg att måttet var rågat...

Det påstås att dessa flyktingbarn vandaliserar sitt boende på Sockenvägen – både fönsterrutor, datorer, möblemanget, tv och mikrovågsugn är sönderslagna och utkastade genom fönstren.

Nu undrar jag – hur står det till där med professionell hjälp efter traumatiska upplevelser i krig, övergrepp och annat?

Det finns krispersonal för rån, olyckor, överfall och så vidare. Javisst kostar vandaliseringen skattebetalarna pengar. Tyvärr finns det en annan sida av medaljen. Man borde vara objektiv.

Jag kan se lite längre än till Sockenvägen och Syster Jennys väg. Det vandaliseras även på stan, både av utlänningar och svenskar. Skattebetalarna beskostar även kriminaliteten på stan. Kriminaliteten är inte kopplad till nationalitet. Varför då peka ut en grupp – varför generalisera?

Jag bodde i sju år på Fagerängen, på Syster Jennys väg. Jag var utsatt för vandalisering, sönderslagna fönsterrutor, äggkastning och hundbajs. Än i dag säger jag inte att alla svenskar i Trelleborg är rasister – många är inte det.

Jag jobbade själv, betalade skatt och belastade inte samhället. Trelleborgshem visste, polisen visste, vissa politiker och grannar visste. Alla blundade hårt och hade inget sett, inget hört, eller reagerat.

Skattebetalarna betalade vandaliseringen. Jag städade själv, höll tyst och väntade på att det skulle ta slut någon gång.

Nilla Olsson
Radojka Stojkov
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.