Annons
Insändare

Skatteavdrag – bara för borgerliga?

Insändare • Publicerad 8 februari 2008
Varför ska inte jag - bara för att jag är sosse – göra skatteavdrag när möjligheten finns? undrar insändarskribenten. ARKIVBILD: SCANPIX
Varför ska inte jag - bara för att jag är sosse – göra skatteavdrag när möjligheten finns? undrar insändarskribenten. ARKIVBILD: SCANPIXFoto: 

Svar till Linda Andersson, moderaterna (den 7 februari).

ººMenar du att vi som medborgare och politiker endast ska använda oss av den lagstiftning som vi sympatiserar med?

Annons

Hur kom det sig, i så fall, att alla kommuner – även borgerliga – gick med på att införa maxtaxan inom barnomsorgen? Och borgerliga politiker, som kämpat mot maxtaxan, sände utan vidare sin barn till dagis och tog glatt emot sänkningen av avgiften. Var det dubbelmoral?

Maxtaxan innebar att en tvåbarnsfamilj med genomsnittliga inkomster fick en sänkning av barnomsorgskostnaden med cirka 12000 kronor per år.

Jag är aktiv i det socialdemokratiska kvinnoförbundet, och både vi och partiet är motståndare till skatteavdrag för hushållsnära tjänster och till vårdnadsbidrag. När vårt parti återfår regeringsmakten ska vi lägga fram förslag som undanröjer dessa båda lagar som motverkar jämlikhet och jämställdhet.

För egen del har jag just ansökt om skatteavdrag för en fönsterputsning. Vi har använt samma firma i åratal. De har F-skattsedel och allting är vitt. Varför ska inte jag - bara för att jag är sosse – göra skatteavdrag när möjligheten finns?

Är det bara min borgerliga kusin som ska få göra detta avdrag? Och är det bara personer som har röstat borgerligt som ska få ta emot vårdnadsbidrag?

Tacksam för svar på dessa frågor.

Lena Näslund,

Smygehamn

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons