Annons
Insändare

Skärpning – kasta skräpet i papperskorgarna

När jag går en rastrunda med hunden skulle jag kunna ha en sopsäck på 200 liter och med råge fylla den.
Publicerad 8 april 2024
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”När jag går en rastrunda med hunden skulle jag kunna ha en sopsäck på 200 liter och med råge fylla den”, skriver Kennet i ett inlägg om nedskräpningen i Trelleborg. Arkivbild.
”När jag går en rastrunda med hunden skulle jag kunna ha en sopsäck på 200 liter och med råge fylla den”, skriver Kennet i ett inlägg om nedskräpningen i Trelleborg. Arkivbild.Foto: Jan Pettersson

Det verkar som gammal som ung kastar allt de har för händerna rakt ner på marken även om det finns papperskorgar som de kommer att passera.

Runt kommunens askkoppar finns det en stor mängd fimpar nedanför.

Annons

Förutom fimpar ser jag papper, plastpåsar, plastdunkar, kaffemuggar av papp, även hundbajspåsar, till och med blöjor och så läskburkar som man trampat på så att de inte går att panta. Det lär ta tusen år innan de försvinner… Detta är bara en liten del av allt jag ser, det finns så otroligt mycket skräp.

”Detta är bara en liten del av allt jag ser, det finns så otroligt mycket skräp.”
Kennet

Vi måste alla skärpa till oss så att vi har en ren stad att promenera i och njuta av. Det fanns en gång en slogan – Håll Skåne rent släng skiten i Småland men så långt ska det väl inte gå.

Kennet

Annons
Annons
Annons
Annons