Annons
Insändare

Skärp er!

Större delen av den civiliserade världens befolkning är helt överens om att vi måste ta rejäla tag mot nedsmutsningen av jordens atmosfär. Så även vi i Trelleborg. Det handlar då bland annat om att våra fordon skall drivas med mindre skitiga drivmedel.
Insändare • Publicerad 8 augusti 2008

Samtidigt finns planer (och önskemål?) på att flerdubbla den redan allt för stora lastbilstrafiken från Trelleborg och norröver. Dessa lastbilar kommer ofta från länder där man inte alls bryr sig om nedsmutsningen.

En fråga: Måste utlands-varor som skall levereras till Stockholmsområdet eller längre norrut landsättas i Trelleborg och fraktas genom halva Sverige med stinkande långtradare på redan övertrafikerade vägar? Det finns hamnar på andra ställen än Trelleborg.

Annons

Att utöka hamnen och antalet passerande "stinkbomber" är en spark i röven på alla de miljömedvetna människor som fajtas för att jorden skall vara beboelig när våra barnbarn växer upp.

Ta hellre tag i all onödig trafik till och från Trelleborg och även den fruktansvärt onödiga innerstads trafiken. Majoriteten av trelleborgarna kan faktiskt gå 125 meter. Skärp er! Inga fler kullerbyttor!!

Lars Söderberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons