Annons
Insändare

Skandal är ett mycket milt uttryck

I TA (den 16 december) kunde man läsa att Pingvins nya hemmaarena är färdigställd och att invigningen är planerad till i april då två landskamper är inbokade.
Publicerad 18 december 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I maj 2021 revs den gamla anrika arenan där Pingvins lag skördade många framgångar med flera SM-guld som höjdpunkterna, skriver Peter Svensson.
I maj 2021 revs den gamla anrika arenan där Pingvins lag skördade många framgångar med flera SM-guld som höjdpunkterna, skriver Peter Svensson.Foto: Tomas Nyberg

Enormt beklagligt att det inte är Pingvins A-lag med flera SM-guld som spelar invigningsmatchen, men tyvärr så finns inte det laget längre.

Jag har själv följt hur arenan vuxit fram under det senaste året och jag är den förste att gratulera Pingvin till en ny fin och modern anläggning.

Annons

Smolken i glädjebägaren framkommer när man tar en titt i backspegeln och backar bandet till maj 2021. Då revs den gamla anrika arenan där Pingvins lag skördade många framgångar med flera SM-guld som höjdpunkterna. Man hade en blomstrande ungdomsverksamhet med ständig tillströmning av nya nyfikna barn och ungdomar som ville prova på rugby.

Nu till den dramatiska förändringen som helt och hållet kan allokeras till politiska felbeslut.

De styrande partierna med M i spetsen såg till att Pingvin blev utan egen hemmaplan, arenan revs och man lät bygga lokaler till Engelska skolan som man dessutom lovade 4 miljoner i bidrag per år. Skandal är ett mycket milt uttryck tycker jag. Hur kunde politikerna ha samvete till att köra bort Pingvin utan att ha en ny arena klar?

Följderna har blivit att föreningen tappat hälften av barnen och ungdomarna som varje vecka hade en meningsfull sysselsättning att gå till. Dessutom tvingades det så framgångsrika A-laget att dra sig ur högsta serien som en direkt följd till att egen hemmaplan saknats.

”Hur kunde politikerna ha samvete till att köra bort Pingvin utan att ha en ny arena klar?”
Peter Svensson. opolitisk idrottsälskare

Det kommer att ta tid att återuppbygga det föreningen har tappat under de senaste två åren, två förlorade år tack vare politiska felbeslut.

Jag vill ställa en rak fråga till M, SD, L och KD om man är stolta över detta?

Tror dessvärre inte jag får ett ärligt svar, troligare är det att Ann Kajson Carlqvist, Mathias Andersson, Henrik Silfverstolpe och Erik Lundström framträder vid invigningen i april och solar sig i glansen, slår sig för bröstet och tycker de varit så duktiga.

Självkritik, självrannsakan och ansvarstagande är vokabulärer som borde förekomma mer bland våra folkvalda politiker.

Ett tips, hyr en exklusiv limousin och samåk till invigningen, det räcker era arvoden till med råge.

Peter Svensson. opolitisk idrottsälskare

Annons
Annons
Annons
Annons