Insändare

Skam på torra land

Insändare • Publicerad 6 mars 2007
Det måste finnas andra alternativ för att få in de pengar som behövs för att hålla Borgen öppen för allmänheten, anser insändarskribenten. ARKIVBILD: TOMAS NYBERG
Det måste finnas andra alternativ för att få in de pengar som behövs för att hålla Borgen öppen för allmänheten, anser insändarskribenten. ARKIVBILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Vadå vi måste hitta ett sätt att få in pengarna till borgverksamheten?

Förslag: Spara på en del annat skit som det kastas pengar på.

Det måste finnas andra alternativ för att få in de pengar som behövs för att hålla vårt fritidsområde öppet för allmänheten. Skamligt att överhuvudtaget nämna att ett fritids- och rekreationsområde som tillhör allmänheten och trelleborgarna ska avgiftsbeläggas.

Det kan spenderas miljon efter miljon på allt annat som ska göra Trelleborg attraktivt, varför ska ni inte gynna denna del av Trelleborg som nu äntligen har blivit Trelleborgs verkliga turistmagnet och dragplåster för att få besökare till vår stad.

Är man på besök i Tyskland eller Danmark så talas det vitt och brett om "Borgen i Trelleborg" som man bara måste besöka när man kommer till Sverige.

Ska turisten chockas med att något som betecknas som kulturellt ska vara avgiftsbelagt? Skamligt får man säga. Ni kan ju glömma att bussarna ska komma i strid ström. Jag kan förstå om man har ett evenemang, eller anlitar någon/något som kostar extra utöver det vanliga, (typ som när vi anlitade artisten "Nordman") då kan det vara berättigat. Men för övrigt så skall "Borgen" vara befriad från avgift.

Låt barnen få leka på sina backar och de äldre få ha sin strövrunda ifred.

Om inte, kära trelleborgare, bojkotta detta område. Gör inte ett enda avgiftsbelagt besök. Berätta inte eller gör någon reklam till vänner eller bekanta. Men bara om.

Märkligt att ni inte avgiftsbelägger Stadsparken eller Albäcksområdet. Men det kanske kommer om ni får bestämma. Fy på er som kom på tanken.

Ett fritt "Trelleborgen" är Trelleborgs ansikte utåt och ska så vara.

Förälder/pensionär

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.