Annons
Insändare

Ska vi svenskar istället anpassa oss till immigranterna?

SD och M förlorade omröstningen om tvång att skaka hand för att få anställning inom Trelleborgs kommun. Jag är väldigt förvånad.
Publicerad 14 december 2019 • Uppdaterad 16 december 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är inte nödvändigt att skaka hand för att få anställningen på Trelleborgs kommun. Det förvånar insändarskribenten.
Det är inte nödvändigt att skaka hand för att få anställningen på Trelleborgs kommun. Det förvånar insändarskribenten.Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Läste nyligen på text-tv och i Trelleborgs Allehanda att SD och M förlorade omröstningen om tvång att skaka hand för att få anställning inom Trelleborgs kommun. Det rörde sig faktiskt bara om en röst, men det räckte. Jag är väldigt förvånad!

Det är väl ändå helt självklart att man som invandrare måste anpassa sig till våra traditioner och seder och bruk, inte tvärtom.

Annons

Ska vi svenskar istället anpassa oss till immigranterna?

Visst, Sverige är ett sekulariserat land. Vi har dessutom religionsfrihet. Men det innebär inte att man ska kunna använda denna frihet som förevändning för att införa andra religioners seder i Sverige.

Anser det helt oacceptabelt!

Genom att besluta om avslag på handskakningstvång accepterar vi samtidigt indirekt muslimska seder. Vi vill väl ändå inte skapa ett parallellsamhälle? Det vill säga ett sekulariserat (kristet) och ett djupt religiöst muslimskt samhälle. Det är risk att det kan leda till spänningar och motsättningar.

C-G Pernbring

Annons
Annons
Annons
Annons