Annons
Insändare

Ska jag bara le och flytta?

Insändare • Publicerad 3 juni 2005

Som rörelsehindrad vuxen har jag stött på visst motstånd, att bo i Trelleborg. Men inte från invånarna, utan från en viss myndighet.

Försäkringskassan skrämmer mig allt mer. Då jag haft mitt handikapp i hela mitt liv och har kämpat att ändå få jobba/praktisera så har Ami/Arbetsförmedlingen beslutat att jag ska ha sjukpension i fortsättningen, men detta tycker inte Försäkringskassans handläggare att jag ska ha.

Annons

Jag blev riktigt ställd över att få beskedet att jag skulle ha ytterligare tre års tidsbegränsad pension, för jag "skulle praktisera" tillsvidare. Då Försäkringskassans handläggare sagt nej till att jag skulle jobba vidare, så vara alla inblandade (AMI, AF och jag) ense om att jag skulle ha pension tillsvidare.

Men vad som skrämmer mig mest var då jag flyttade min rehab/sjukgymnastik från Lund till Trelleborg, för att spara pengar. Då kallade Försäkringskassans handläggare min sjukgymnastik för "en hobby" som även friska utför. Denna rehab kostar 3 600 kronor om året, men Försäkringskassan tycker att jag ska åka till Orup eller Furuboda för att träna (samma rörelser och gåträning som i stan), men detta kommer att kosta allt mellan 5 000 och 200 000kronor om året.

Är det bara jag som tänker "fel"? Eftersom handläggaren på Försäkringskassan inte har undersökt min träning i Trelleborg, utan kallar detta för en hobby, men vill skicka mig till ett ställe som är dubbelt så dyrt, så måste det vara något fel. När de nu begär ett läkarintyg, efter 35 års sjukgymnastik i mitt liv, kan jag inget annat än att le och bara undra om det är en lekstuga ni för i stället för en Försäkringskassa…

Jag vill ha ett svar...helst i år

Rickard Bengtsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons