Insändare

Ska inte ambitionen vara högre än så?

Den 6 februari får man läsa i TA: "De hade ingen erfarenhet av politiskt styre i Trelleborg när de tog över makten 1 januari 2007".
Insändare • Publicerad 13 februari 2009

Halvtid i mandatperioden har hunnit rinna ut för alliansen och fem partiföreträdare som ingår i den fick redovisa vad de konkret har åstadkommit gemensamt. När frågan blev ställd av journalisten om vad som varit bäst de första två åren svarade centerpartisten följande:

"Det bästa är att vi har rört om i grytan". På frågan om hur samarbetet fungerat med övriga i alliansen svarar åter igen centerpartisten : "Det har inte varit lätt för alla att hitta rätt i nyordningen och visst har det varit ett och annat snedsteg". På samma fråga säger SPI "I stort sett går det rätt bra, partierna emellan är där inget speciellt strul. Men det finns partier där man strular en hel del och det smittar av sig på alliansen". Häpnadsväckande och paradoxalt! Ska väljarna tolka det som att det strular i alliansen? På samma fråga svarar folkpartisten "En sak som man blir medveten om hela tiden är att det är väldigt svårt att styra en kommun när man är så många partier som tidigare inte varit med och styrt". Är det en bortförklaring för ett misslyckande eller ett erkännande att uppgiften om att styra kommunen är övermäktig? Ju fler kockar desto sämre soppa, brukar man säga.

Inget av det som framkommit i artikeln imponerar. Det är skrämmande att

en av alliansens ledande anser att det bästa med dessa två första år att ha fått ynnesten att röra om i grytan. Ska inte ambitionen för politiken vara högre än så? Ska jag summera alla givna svar i tidningen kan jag inte dra någon annan slutsats än att alliansen erkänner sin inkompetens och otillräcklighet på grund av ovan nämnda svårigheter att smidigt styra kommunen. Det symtomatiska i alliansen är att de ändå vill fortsätta regera i framtiden. De hävdar att de flesta tycker att alliansens styre varit positivt och att de också kan se värdet av det.

Inser inte alliansen sin egen paradox? De som företräder den, inser ju själva svårigheter i att styra och kan ändå påstå att samarbetet är positivt.

Jag antar att alla visioner som moderaterna har, för att omdana samhället, har kommit på skam på grund av "strul" och "snedsteg" i alliansen.

Ben samhällsdebattör
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.