Annons
Insändare

Ska bli en av stans mest tilltalande hörnor

Svar till Calle Hall-Karlström (den 9 september).
Insändare • Publicerad 14 september 2009

Läste med förvåning din insändare om Smedens hörna.

I Trelleborgshems styrelse är vi gemensamt tillfreds med att ha fått förvärva Nordströms hörna och nu på ett positivt sätt kunna förändra denna, sedan länge, nedgångna och slitna hörna som gett stadsbilden en dyster fläck.

Annons

Ytan skall inte asfalteras!, detta har förväxlats med att jag har sagt att ytan efter att rivningen genomförts skall hårdgöras, genom att ett finare makadammlager läggs på.

Jag kan hålla med dig att gestaltningen av fasadlinjen en gång i tiden, för länge sedan, säkert varit ett trevligt inslag i gatubilden, men sedan länge är tyvärr samtliga huskroppar fulla av fukt, kondens och mögelbildning. Stommar och regelverk ger inte längre någon som helst möjlighet till en eventuell

tänkbar renovering. Ekonomiskt skulle en sådan kalkyl inte vara genomförbar. Jag är säker på att du, som arkitekt och med kompetens och insikt i vilken kondition husen tyvärr befinner sig också inser att de inte ges någon annan realistisk åtgärd än rivning.

Vad vi istället skall glädjas åt är att Trelleborgshem avser att bygga en fasadlinje i tre till fyra plan längs Västergatan och ner i Bryggaregatan mot Dannegårdens norra gräns. Utformning och gestaltning kommer vi inom styrelsen att besluta i samråd med arkitektens förslag kontra detaljplanens ramar.

Det är vår absoluta ambition och mål att Nordströms gestaltningsmässigt skall bli en av Trelleborgs mest tilltalade hörnor.

Jag är säker på att många trelleborgare och förhoppningsvis även du kommer att tycka att TrelleborgsHems insats på Nordströms hörna kommer att bli en positiv åtgärd och ett lyft för vår stad.

Nilla Andersson
Göran Gunnesson, AB Trelleborgshem
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons