Annons
Insändare

Sjukresorna är regionens ansvar

Skånetrafikens svar till Fröken (den 22 februari).
Insändare • Publicerad 2 april 2013

Ansvarig för sjukresorna är Region Skåne och dess förvaltning Skånetrafiken. För att resa sjukresa så utfärdar sjukvården ett intyg som sänds till Skånetrafikens sjukresehandläggare, efter registrering så kan beställning ske hos vår beställningscentral.

Gäller resan en så kallad akut inresa så behövs inget intyg för resan. Skånetrafiken upphandlar och är kravställare på de taxibolag som utför sjukresor i Skåne. Taxibolagen som utför Serviceresor skall ha kunskap och utbildning för dessa resor.

Är det så att man är missnöjd eller har synpunkter på sina resor kontaktar man Skånetrafikens kundtjänst på telefon eller via e-post. Behöver man hjälp med att gå igenom sitt sjukreseintyg som sjukvården utfärdat så kan man kontakta våra sjukresehandläggare på telefon.

Nina Lind
Lars Hellström Trafikområdeschef Serviceresor Skånetrafiken Skånetrafiken,Region Skåne
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons