Annons
Insändare

Sjöstaden riskerar att bli en segregerad sovstad

Svar till Cina samt Bertil Andersson (den 4 juni).
Insändare • Publicerad 10 juni 2013

Håller med er båda. Skippa Sjöstaden som bostadsområde och bygg på höjden och förtäta inne i stan i stället! Förtäta även byarna. Anderslöv till exempel kan erbjuda en lugn och bra miljö för barn att växa upp i.

Lär av Norra hamnen i Helsingborg och Västra hamnen i Malmö. Det tog åratal att få hyresgäster i alla allför dyra lägenheter.

Annons

Risken med Sjöstaden är att det blir en segregerad sovstad för några få som har råd. Nej, bygg i stället inne i stan för "vanligt" folk, så vi kan få ett levande city med människor, som kan handla i butikerna och röra sig på gatorna.

Öppna upp Sjöstaden och låt den bli till en marina, parker, promenadstråk med butiker, kaféer och restauranger för trelleborgarna själva, med naturlig access till centrum.

Så kan Trelleborg bli något unikt i stället för en dålig kopia av Malmö och Helsingborg. Då kan vi behålla Polystyrenfabriken och arbetstillfällena och leva i symbios. Med alla företagsnedläggningar måste vi vara rädda om de som finns. Dessutom är mer än 90 procent av de anställda på Polystyrenfabriken trelleborgare. Varför ska de offras för att få in boende från andra kommuner till Sjöstaden? Det känns inte rätt.

Med denna modell kan hamnen öppnas upp inom en femårsperiod och vi behöver inte vänta 20-30 år för att få komma och titta hur de riktigt gottar sig i Sjöstaden.

Se till att få fart på byggandet och företagandet, så vi kan få hit fler människor, som kan bo, jobba och handla i Trelleborg.

Tyvärr har Ulf Bingsgård åter igen fått klä skott för Alliansens misslyckande med näringslivet. Alltför många "småpåvar" inom Alliansen månar bara om sitt eget och ser inte helheten. Om alla partier jobbar tillsammans, i stället för detta eviga käbblande och smutskastning, så kanske vi hade kunnat få Trelleborg på fötter igen.

Strunta i om idéerna kommer från höger eller vänster. Ta de goda och utveckla dem oberoende av ursprung! Där har Utvecklingsbolaget ett stort ansvar, som man dåligt har förvaltat. Istället för att aktivt jobba med näringslivet, så kastar man ut näringsrepresentanterna ur bolaget och ersätter dem med politiker. Ett sätt att tysta kraven från näringslivet? Det gynnar i alla fall inte Trelleborgs utveckling det är då säkert!

Hoppas nu att alla progressiva krafter vill "kavla upp ärmarna" och jobba tillsammans för att utveckla Trelleborg, för här finns mycket bra att ta vara på!

Nilla Olsson
Trots allt positiv trelleborgare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons