Annons
Insändare

Sittande politiker bör avgå

Facebookgruppen Upp skattad vill att de giriga politikerna avgår. Anledningen är att dessa politiker känner sig mer värdefulla än andra politiker, läkare med flera detta tär på kommunens ekonomi och göt att en del värdefulla insatser kommer på undantag.
Publicerad 13 april 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kastar man drömmarna om kuststad och ringväg i det runda arkivet och ser till att alla beslut i fullmäktige förses med en prislapp, kan man få en politik som är kopplad till verkligheten, menar Kjell Forsberg.
Kastar man drömmarna om kuststad och ringväg i det runda arkivet och ser till att alla beslut i fullmäktige förses med en prislapp, kan man få en politik som är kopplad till verkligheten, menar Kjell Forsberg.Foto: Nilla Olsson

Jag tycker att politiker som känner sig mer värdefulla än läkare är horribelt, dessa extrapengar är några hundralappar i min plånbok det kan jag leva med. Jag har en större anledning till att jag vill byta ut sittande politiker.

På 1990-talet hade kommunen inga skulder och kommunala verksamheter skede i lokaler som ägdes av kommunen. Nu sker mycket av kommunens aktiviteter i hyrda lokaler och kommunen har en gigantisk skuldsättning på 4-5 miljarder det vill säga 100 000 per invånare. Varför det då, jo politikerna går och drömmer om en kuststad och en omväg runt stan. De är avundsjuka för att Malmö har det men glömmer att Malmö är sju gånger större. Det var lösningar som man trodde på vid den tidpunkten, men nu vet man bättre att dessa lösningar inte blev så bra.

”På 1990-talet hade kommunen inga skulder och kommunala verksamheter skede i lokaler som ägdes av kommunen.”
Kjell Forsberg
Annons

Kastar man dessa drömmar i det runda arkivet och ser till att alla beslut i fullmäktige förses med en prislapp, kan man få en politik som är kopplad till verkligheten.

Uppdrag som jag inte tror sittande politiker klarar av, utan här behövs det nya förmågor, i alla fall för de ledande positionerna.

Kommundirektören bör träda fram och ta en mer ledande roll, denna roll har ju det övergripande ansvaret för kommunens verksamhet och ekonomi.

Kjell Forsberg

Annons
Annons
Annons
Annons