Annons
Insändare

Sicken otur!

Som kommunstyret drabbas av otur – gång på gång på gång...
Publicerad 5 juli 2024
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Som kommunstyret drabbas av otur – gång på gång på gång..., reflekterar skribenten Rune Roth.
Som kommunstyret drabbas av otur – gång på gång på gång..., reflekterar skribenten Rune Roth.Foto: Julia Ericsson

Nu senast att Förvaltningsrätten inte tycks sympatisera med vårt otursförföljda kommunstyre. Till på köpet måste fullmäktige drabbas av denna otur genom att jämte otursdrabbad kommunjurist avbryta sommarsemester och inkallas till nytt tur- eller otursmöte.

Nästan samtidigt uppdagas oturligt att kommunen medvetet beviljat olaga bygglov. Mest oturligt är säkert att myndigheter inte tycks förstå kommunstyrets ständiga otur. Man vill inte godkänna byggplaner, avvisar detaljplaner och går överklagandes till mötes. – Attans otur!

Annons

Centrala färjelägen skulle enligt plan flyttas till det nya hamnområdet under 2025. Oturen gör sig påmind igen, nu lär det snarare ske närmare 2030. – Då kanske kommunen fått ett turligt styre?

Högt uppsatta förtroendevalda avslöjas oturligt av Trelleborgs Allehanda med tarvligt beteende och direkta lögner. Oturligt valde kommunens främsta företrädare att lämna alla politiska uppdrag. Upphovsmannen till denna incident sitter oturligt kvar på sina höga förtroendepost.

I samband med fullmäktigemöte den 18 mars skulle kommunstyrelsens ordförande svara på en interpellation avseende förloppet till denna händelse. Men oturen var framme, igen. Mötet måste ställas in på grund av datadriftsavbrott...

”Ja, första halvlek av mandatperioden har präglats av ständig otur.”
Rune Roth, Beddingestrand

Babet, höststormen med svåra skador på stranden i kommunens östra delar, var otur. Otur också att man inte hade något förutseende, beredskap eller kunskap.

Och visst är det oturligt att man inte kunnat förutse behovet av parkering...

Oturligt att styrets förslag att avveckla Visit i bolagsform för att lägga det i förvaltning inte var bättre förankrat än att oppositionen hade turen på sin sida men det kan vända, måhända.

Ja, första halvlek av mandatperioden har präglats av ständig otur. Men kommunstyret är smart och jobbar säkert på att oturen vänder och räknar framåt med turen i andra halvlek. Troligen kommer man att manifestera detta genom att utlysa extraval till hösten för att visa var skåpet ska stå.

Detta vore väl turligt för alla skattebetalare!

Rune Roth, Beddingestrand

Annons
Annons
Annons
Annons