Annons
Insändare

Sextetten som vill sprätta i Trelleborgsfarmen

Oppositionens sex hönshus sägs nu enligt TA formera sig till en gemensam farm, den så kallade Sextetten, som vid närmare granskning visar sig innehålla många tuppar och få värphöns.
Insändare • Publicerad 1 augusti 2006

De yngsta tupparna, som nu börjar gala allt högre både mornar och kvällar, har ett gemensamt – de anser sig alla vara den ende naturlige ledaren i farmen. Som alltid när tuppar skall enas om vem som skall vara högsta hönset börjar nu en tuppfäktning inom sextetten som kommer att pågå i flera månader.

Än så länge har inte något av värphönsen förmåtts kläcka något ägg. Anledningen sägs vara att man hoppas att något av dem skall kläcka ett Columbi ägg, som alla kan enas om, till en gemensam äggakaka. Fast tre av hönshusen spretar redan före kläckningen åt helt olika håll och förklarar sig måttligt intresserade av något som de istället vill kalla äggröra.

Annons

De blå tupparna, som anser sig ha högst kam, slåss inbördes och kacklar samtidigt om att de redan har kläckt detta Columbi ägg, och bakat den första äggakakan, som dom i smyg döpt till Konkurrensutsättningen. Detta har av de andra hönsen tolkats som att de blå vill slänga ut alla andra djur på farmen och importera nya från andra håll, som är villiga att jobba gratis bara de får mat för dagen. Om detta är det nu ett väldigt kackalorum i Sextetten.

För att mildra de få övriga värphönsen säger därför de blå att de från början bara vill bjuda på några få bitar av den första konkurrenskakan. Resten skall serveras som äggröra. Men det tror inget av de andra hönsen på och inte de övriga djuren heller. Ungtuppen med grön kam kacklar nu allra högst. Men någon egen kaka har han inte lyckas baka, och djuren på farmen ser med förfäran hur allt fler av hönsen börjat picka i sig av den blå, den enda som åstadkommits. Fastän den har en väldigt besk smak.

Hur månde detta sluta frågar sig nu alla de andra djuren. Konkurrens-kakan gör ju hönsen spritt galna. Vart skall vi andra då ta vägen. Måste vi flytta till andra farmer allihop för att få riktiga jobb, och finns det något att göra där. Eller är det blå tuppar som kommer att regera där också ?

Ja nog är det en spännande och oviss framtid som nu är på gång inom sextettens domäner.

Nils-Gunnar

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons