Insändare

Ser ni inte alla möjligheter?

Till kommunen: Jag håller fullständigt med Kjell Bergman (den 18 augusti) angående Smygehamn och dess turistattraktioner. Detta skulle kunna vara en guldgruva för kommunen. Ser ni inte alla möjligheterna?
Insändare • Publicerad 24 augusti 2009

Mellan den 1 maj och 31 september så är det fullt på denna så kallade "camping", som varken har toaletter förutom tre. "Bajamajor"

som sätts ut på våren, här finns ingen möjlighet att duscha förutom båtklubbens dusch etc.

Ett annat exempel är skylten som står på den plats där restaurangen har funnits, "Här skall Trelleborgs kommun bygga inom kort". Skylten har stått där i minst tre år, fortfarande har inget hänt.

Hamnen luktar och de här "kakorna" som ligger och guppar i hamnen är ju inget trevligt och titta på, men trots detta söker sig folk hit ut. Man kan ju undra om inte turisterna kräver mer?

Detta konstverk som kostade över en miljon att förverkliga med en liten "udde" som går ut i havet, vad skulle detta vara till? Sätt tillbaka vägvisaren som var här tidigare, så kan våra turister ha något minne från Smygehamn och Sveriges sydligaste udde.

Åk ut och titta i Ystad, vilken stad, de tar verkligen vara på sina möjligheter.

Ta deras camping som ligger i "Sandskogen" med möjligheter att cykla längs havet in till Ystad centrum.

"Bajamajor" vid varje nedfart till havet.

Ni i kommunen har mycket att lära er, åk över till Binz, som bara efter 20 år efter att muren föll är helt omändrat med fina badstränder, hotell, restauranger och andra turistattraktioner.

Se och lär!

Till Vägverket:

Varför tog ni bort övergångsstället vid väg 9 vid, detta låg precis vid nedgången till "kärret", så man kunde nästan gå säkert över till andra sidan.

Och vilken dålig väg vi har från Böste fram till Smygehamn, här behövs det verkligen åtgärdas med alla dessa hålor som finns på sträckan.

Nilla Andersson
Ann-Christin Fransson Smygehamnsbo sedan 37 år tillbaka
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.