Annons
Insändare

Sent ska syndaren vakna

Insändare • Publicerad 2 juni 2006

Den som läser Margareta Svennings inlägg (den 24 maj) kan lätt ges intrycket att allt är pest och kolera på gymnasiet, medan grundskolan däremot är förskonad från alla plågor. Sanningen är ju den att sjukskrivningstalen har stigit till smått alarmerande höjder även för personalen på för- och grundskolor. Svenning skriver att förvaltningschefen i den obligatoriska skolan nu ämnar ta itu med dessa problem. Jojo, det är så dags.

Tänk om Svennings krist-demokratiska partikollega hade tänkt på detta vid skolnämndens sammanträde den 14 mars.

Annons

Då föreslog folkpartiet att skolnämnden snarast, med hjälp av en upphandlad psykosocial enkät à 35 kronor per anställd, skulle undersöka vilka hälsoeffekterna av spjutspetseriet i trelleborgsskolorna blivit för skolledning, lärare, förskollärare, barnskötare, fritidspedagoger och andra berörda.

Hade detta folkpartistiska förslag vunnit bifall för snart ett kvartal sedan, skulle det inte nu panikartat vara tvunget att, med förvaltningschefens ord, "djupdyka" i frågan. Men socialdemokrater och kristdemokrater valde att avstå från möjligheten till snar kunskap om ohälsans orsaker. Nåja, "sent skall syndaren vakna", för att tala kristdemokratspråk.

Lars Hemzelius, folkpartiet, ledamot av skolnämnden

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons