Annons
Insändare

Se upp för smygande politisering av kyrkan

Insändare • Publicerad 29 augusti 2005

Anne-Marie Hansson har i en socialdemokratisk annons i Trelleborgs Allehanda gjort följande uttalande "ju fler socialdemokrater som är förtroendevalda inom kyrkan desto större chans är det att kärleksbudskapet omsätts i praktisk handling".

Det skulle vara mycket tacknämligt om fru Hansson vill närmare utveckla detta flummiga uttalande! Är det bara socialdemokrater som kan företräda kärleksbudskapet i den kristna världen? Så vitt jag vet står även de andra kandidaterna för en "öppen, generös och demokratisk folkkyrka" där kärleksbudskapet står i centrum.

Annons

Socialdemokraternas ständiga maktsträvan omfattar även kyrkans väl och ve. Den smygande politiseringen kan inte döljas genom Anne-Marie Hanssons svammel i olika politiska sammanhang! Rösta därför på personliga kandidater som vill slå vakt om kyrkans såväl inre som yttre verksamhet utan politiska ambitioner.

Medlem av svenska kyrkan

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons