Insändare

Se fakta i stället för att gissa!

Replik till Lars Söderberg (den 19 november).
Insändare • Publicerad 24 november 2008

Min inställning är att man inte skall förespegla invånarna något i ett antal insändare om man inte har kött på benen. Arenafrågan finns ju knappt på dagordningen ens. Det är en framtidsvision som TFF har som förening och det får de väl lov att ha. Skall vi hindra alla ideella föreningar att bygga? Det är inte kommunen som bygger och det är framförallt inte skattemedel som skall bygga den eventuella arenan vilket stått att läsa i Era insändare.

Med ditt resonemang skall vi alltså förbjuda all företagsetablering som inte ligger i city.

Var hittar du ny mark att bygga på inne i city ? Jag har talat med flera handlare inne i city eftersom ju frågan ställts och de är positiva till nyetableringar eftersom man menar att detta gör hela kommunen attraktivare och att det faller ut positivt även på de i stadskärnan.

Sedan var det inte jag som forskat i ämnet "elitens betydelse för kommunen" utan det var en grupp forskare på Växjö universitet som i en omfattande avhandling kommit fram till denna slutsats. (Detta ur dagens samhälle publicerat i Dagens Nyheter) Om de har rätt eller ej får väl var och en ha sin uppfattning om. Du nämner Norrköping som en ort som inte påverkats. Jag kan säga att det är precis tvärtom. Jag är i Norrköping ganska ofta och de har haft stora företagsnedläggningar de senaste sju-åtta åren. Norrköpings

kommun hade säkert varit glada om "Peking" stannat kvar i högsta serien. Göteborg har redan elit i ett antal sporter så där är väl kommentar överflödig. Om vi går lite längre tillbaka i tiden kan vi ju se samarbetet Åtvidabergs FF och Facit, ett annat lysande exempel. Ni behöver självfallet inte ta till Er forskarnas rapport om ni inte vill.När det gäller miljön så är det både plus och minus om det blir på Sjöviksvägen vilket väl heller ingen vet. Det kanske inte ens blir någon arena och om det blir så finns det ingen som vet hur det skall se ut i nuläget och då förstår jag inte varför vi politiker skall dra fram med en domedagspredikan. Låt föreningar som så önskar få ha sina visioner och om och när kommunen blir involverad kan vi ha synpunkter.

Det lär i så fall bli en utdragen process så vi hinner nog framföra våra synpunkter.

Vi kan inte förbjuda drömmar och ej heller fri etableringsrätt.

Mats Svensson (kd) ordförande fritidsnämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.