Annons
Insändare

Sd:s politik är långt ifrån förnyelse

Insändare • Publicerad 26 september 2007

Ulf F Bergström skriver i en insändare (den 21 september) att det behövs en förnyelse i politiken, detta som svar på vår tidigare insändare angående sverigedemokraterna.

Ur denna riktiga utgångspunkt drar han därefter helt fel slutsatser.

Annons

Sd:s ursprung från den fascistiska och nazistiska rörelsen är ovedersäglig. Deras idémässiga anknytning likaså. Sd:s politik är så långt från förnyelse man kan komma, det är att drömma sig bort från dagens samhälle och vrida klockan tillbaka.

Nazismens brott kan inte, som Ulf F Bergström försöker göra, legitimeras av de brott som har begåtts och begås i kommunismens namn. Inget av detta kan försvaras. Att, så som Ulf F Bergström, kalla nazismen för en historisk parentes är, tyvärr, djupt felaktigt. Det nazistiska idéarvet förs vidare i sd:s politik med dess hat mot allt främmande, i tron att raser eller kulturer inte kan blandas, i uppfattningen att kulturmöten är skadliga och inte berikande.

Det behövs en förnyelse i politiken, men det som krävs är en politik som inte blundar för den verklighet vi står i och som lever i nutid och inte i det förgångna.

Irene Malmberg, Mats Mårtensson, Rolf Nilsson, Bo Nylander, Vera

Pedersen, Mats Sjölin,

Ninia Sävström och

Mats Åtrand

vänsterpartiet Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons