Insändare

SD bör sätta stopp för Mikael Rubin

Insändare Artikeln publicerades
SD bör inte acceptera en försäljning av upp till 50 procent av Trelleborgshems bostadsbestånd, skriver Bjaerne Persson.
Foto: Tom Wall
SD bör inte acceptera en försäljning av upp till 50 procent av Trelleborgshems bostadsbestånd, skriver Bjaerne Persson.

Det är hög tid för Sverigedemokraterna i Trelleborg att säga stopp till Mikael Rubin.

Det var en bra början att säga nej till förslaget att lämna kommunförbundet Skåne, men det finns frågor av betydligt större vikt för trelleborgarna. Ni kan inte acceptera att Trelleborgshem säljer upp till 50 procent av sitt lägenhetsinnehav. Risken för hyreshöjningar är stor.

Undersökningar gjorda av Hyresgästföreningen efter utförsäljning i Nacka visade att hyrorna höjdes med 10 till 15 procent mer än i närliggande kommuner. Ett annat problem är att det ofta brister i underhållet. Undersökningar visar att det även blir svårare för den enskilde att få hyreskontrakt. De privata hyresvärdarna tar inte samma sociala ansvar som kommunala bolag, vilket gör det svårare att få tag på bostäder till våra mest utsatta medborgare. Sedan är det ekonomiskt vansinne att sälja ut en stor del på kort tid, men det begriper vem som helst (?). Givetvis kan man sälja ut en mindre del för att kunna bygga nytt.

En annan fråga är försäljning av kommunens elbolag. Trelleborg Energi har erkänt låga eltaxor vilket gynnar en mycket stor del av trelleborgarna. En försäljning skulle ge många kommuninvånare betydligt högre eltaxor!

En vän till mig som är en av de ledande inom SD sade till mig: jag gör det som är bäst för trelleborgarna! Jag vill påstå att han har fått en hel del om bakfoten. Jag får en känsla av att en vissa ledande inom SD inte bryr sig om nästa val. Det är hög tid att vakna till och tänka på väljarna och kommande val. Det går inte att fortsätta att fungera som stödparti för (M) och sälja ut våra gemensamma tillgångar. Det är dessa utförsäljningar som under många år har ökar klyftorna i Sverige och urholkat välfärden! De privata företag som köper kräver en betydligt större vinstmarginal än kommuner och allmännyttan. Deras vinster ska betalas!

Genom att gå för långt till höger balanserar ni på en slak lina!

Bjaerne Persson