Annons
Insändare

Sätt upp övervakningskameror


Klottrandet och skadegörelsen bara ökar i Trelleborg och det måste vid det här laget röra sig om mångmiljonbelopp att åtgärda och återställa allt detta?
Insändare • Publicerad 28 april 2014
Varför inte börja med ett par kameror på Trelleborg Övre, där en stor del av överfall, misshandel, rån, skadegörelse och annan 
brottslighet äger rum, skriver signaturen Ruben. Arkivbild: Sprisse Nilsson
Varför inte börja med ett par kameror på Trelleborg Övre, där en stor del av överfall, misshandel, rån, skadegörelse och annan 
brottslighet äger rum, skriver signaturen Ruben. Arkivbild: Sprisse NilssonFoto: 

Men vad gör man åt detta i kommunen då? Jo ett förslag är tydligen att ta hit "en dansk expert" som skall konvertera klottrarna till några sorts "konstnärer" och lära dem att måla/klottra på anvisade platser?

"Genom att bedriva 
kurser får man ungdomar att inse att de ska hålla sig till lagen." Tekniska nämnden tycker att detta är en bra idé! Inser någon hur naivt detta är? 

Nästan dagligen ser man nytt klotter och notiser i TA om ny skadegörelse. Ska det vara så svårt att komma tillrätta med detta?

Jag tillbringar själv mycket tid i London och där ser man i stort sett aldrig tillstymmelse till klotter i den omfattning som Trelleborg nu drabbats av, varken på byggnader eller i tunnelbanan. Varför inte? 
Jo därför att det finns "CCTV in use" i stort sett överallt - övervakningskameror alltså! Men det kan vi ju inte sätta upp här i Sverige, det kränker ju vår personliga integritet? Herregud... 
Vem blir kränkt av detta om man har rent mjöl i påsen? De som blir kränkta av allt klotter och skadegörelse är nog betydligt fler än de som blir kränkta av att hamna på film när de gör sig skyldiga till brott? Varför inte börja med ett par kameror på Trelleborg Övre, där en stor del av överfall, misshandel, rån, skadegörelse och annan 
brottslighet äger rum? 

Detta har nu pågått under en lång tid och vi har inte sett tillstymmelse till resultat över huvud taget, gör något för en gångs skull! Vakna!

Nilla Olsson
Ruben
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons