Insändare

Sätt upp en automat så att husbilsägarna kan betala

Läser i TA (den 30 juni) hur duktig Trelleborg basket är på att ta in pengar till sin verksamhet genom loppis, men när jag läser att man fortfarande näst intill vill/kräver att få driva en husbilscamping vid Västra småbåtshamnen vill jag än en gång påminna om att området är kommunalt och drivas med hjälp av Trafikverket. 

Insändare • Publicerad 8 juli 2014
Foto: 

Om Trelleborg basket få igenom sin önskan, hur ställer sig kommunen då till att där kanske finns flera föreningar som vill driva husbilscampingen? Och vad blir nästa område en förening vill ha? Därtill kan man fråga sig om inte Trelleborg basket kränker allemansrätten vid området, där finns många som använder p-platsen till hamnen för att ta sig en promenad på området.


Det hade varit mer naturlig om kommunen satta upp en automat där husbilarna/campingvagnarna betalade, på så vis skulle Trelleborgs kommun få in cirka 290 000 kronor på fyra månader plus en slant de övriga månaderna.


Det skulle inte vara någon skam att ta betalt av husbilarna/campingvagnarna med tanke på det som finns på plats i form av en byggnad som Trafikverket ansvarar för, Trelleborg är unikt med att inte ta betalt, 95 procent av den här typen av p-platser för husbilar/campingvagnar koster i snitt 100 kronor runtom i Sverige och finns där el kostar det 30 kronor extra.


Så får Trelleborg basket igenom sin önskan kan de toppa kassan med cirka en halv miljon plus föreningsbidrag och som förening skattefritt, och det på bekostnad av allemansrätten på området och på kommunal mark och en byggnad som Trafikverket äger.

Nilla Olsson
Niels H Nielsen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.