Annons
Insändare

Sätt stadskärnan i centrum!

Stadskärnan bör bli en kommunal valfråga! Det skriver den i Trelleborg uppväxte professorn i företagsekonomi, Johan Anselmsson, i ett debattinlägg i TA (den 20 januari).
Publicerad 26 januari 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten efterlyser politikernas tankar om centrumhandeln och konstaterar samtidigt att det är trelleborgarnas val och köpmönster som har störst påverkan på centrums utveckling.
Skribenten efterlyser politikernas tankar om centrumhandeln och konstaterar samtidigt att det är trelleborgarnas val och köpmönster som har störst påverkan på centrums utveckling.Foto: Tomas Nyberg

Eftersom jag driver en butik i centrum var det ett väldigt intressant debattinlägg som bygger på forskning och fakta.

Nu önskar jag att politikerna tar upp den ”kastade handsken” från Anselmsson och berättar vad de vill göra för att utveckla stadskärnan och centrumhandeln.

Annons

Tidigare har flera politiker använt debattsidan för att till exempel föra ut sitt budskap om fängelse, åkermark, ringväg, hamninfart, gårdsbutiker, skolfrågor och mycket annat av stort intresse.

Nu har alla politiska partier chansen att – detta valår – även tala om vad de vill göra för stadskärnan och centrumhandeln.

Personligen tycker jag att det är bra att det satsas på nya bostäder för centrumhandeln behöver ett större kundunderlag. Det finns dock väldigt mycket mer att göra för att stadskärnan och centrum ska bli mer attraktivt. Belysning/ljussättning är en viktig del för att ingen ska uppleva otrygghet. Ett renare centrum vore också trevligt. Nu dominerar fimparna helt mellan kullerstenarna. Jag har engagerat mig och skickat in ett förslag till ”MittiCity” och hoppas i framtiden på ännu ”Mer kultur i centrum”.

”Nu har alla politiska partier chansen att – detta valår – även tala om vad de vill göra för stadskärnan och centrumhandeln.”
Magnus Quick

Det finns förstås många andra tankar i mitt huvud men jag – och säkert många med mig – är väldigt intresserad av politikernas tankar och visioner.

Kom igen nu, representanter för de lokala partierna i fullmäktige! Vad tycker Vårt Söderslätt? Jag har läst om era tankar när det gäller fängelset, hamninfarten, luften och ringvägen men har kanske missat vad ni tycker i denna fråga? Socialdemokraterna har en lokal i centrum – så vilka ambitioner finns bakom er entré och ert skyltfönster? Vänsterpartiet och Liberalerna – vad vill ni i denna fråga? Moderater och Kristdemokrater skickar in en hel del pengar till centrumhandeln via citykortet och det är bra men vad vill ni göra mer? Sverigedemokraterna vill ha flera trygghetsvärdar och då kanske det även finns tankar om hur centrum ska utformas för att vara tryggt och säkert? Skriv och berätta! Centerpartiets Ola Olsson brukar var flitigast på debattsidan och har bland annat skrivit om åkermark och gårdsförsäljning. Nu säger jag ”välkommen in i stadskärnan och centrumhandeln”. Miljöpartiet har engagerat sig i frågan kring nedskräpningen och det är bra men hur ser er stadskärna ut?

Hoppas att jag med både allvar och lite humor lyckas få er politiker att dela med er av era synpunkter och era politiska visioner för centrum. Det är av stort intresse vad ni tycker och tänker.

Till sist måste jag också skriva en rad till alla trelleborgare i kommunen. Ni har också en viktig del i stadskärnan och centrums utveckling. Det är i mångt och mycket ni som bestämmer hur centrums framtid ska se ut. Det är era val och köpmönster som har störst påverkan på centrums utveckling.

Magnus Quick

Annons
Annons
Annons
Annons