Annons
Insändare

Satsa på turismen i stället

Våra politiker vill ju bygga en sjöstad och jag undrar vem som vill bo där när vi bara har en skitig hamn och långtradare? Jag har en annan vision för Trelleborg.
Publicerad 3 januari 2024
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bygg en gästhamn mitt i stan med promenadstråk, restauranger och sjöbodar så blir det lite mysigt för både trelleborgarna och turister, föreslår skribenten.
Bygg en gästhamn mitt i stan med promenadstråk, restauranger och sjöbodar så blir det lite mysigt för både trelleborgarna och turister, föreslår skribenten.Foto: Elin Stålhand

Vi borde stänga hamnen för den är inte till någon nytta för oss trelleborgarna, båtarna bara spyr ut en massa cancerframkallande ämnen och vi tjänar hellre inga pengar på den.

Vi borde satsa på den näring som ökar mest i Sverige – turismen! Bygg en gästhamn mitt i stan med promenadstråk, restauranger och sjöbodar så blir det lite mysigt för både trelleborgarna och turister. Som det nu är så alla utestängda från havet i staden.

Annons

Om vi vill locka människor att flytta hit så måste vi göra stan attraktiv och inte bara göra oss kända för giriga politiker och skitiga båtar som förstör hav och stränder. Om en inte så lång framtid kommer mer gods gå på järnväg och då blir det via Fehmarn Bält- förbindelsens, vi kan ju inte fortsätta att köra gods på vägarna om vi ska klara klimatmålen.

”Om vi vill locka människor att flytta hit så måste vi göra stan attraktiv och inte bara göra oss kända för giriga politiker och skitiga båtar som förstör hav och stränder.”
Berit Eldemar

Alla våra politiker, ja, vi har ju många, borde tänka på våra barns framtid och göra något vettigt med staden inte bara se till att de får lungproblem och stora låneskulder. Vi har ett fantastiskt läge i Skåne nära till allt, storstäder, landsbygd och hav, det borde vi ta till vara, och inte bara förstöra med stora uppställningsplatser för långtradare och ännu mer skitiga båtar.

Berit Eldemar

Annons
Annons
Annons
Annons