Insändare

Satsa på trygghet för alla människor

Kan inte låta bli att skriva efter att ha läst Trelleborgs Allehanda (den 16 mars) med rubriken ”Ungdomsverksamhet kan bli utan pengar”.
Insändare • Publicerad 25 mars 2010

Det finns risk att KRIS verksamhet förlorar sitt ekonomiska stöd.

Jag tycker att det är viktigt att prioritera i det här fallet. Det tjänar både ungdomarna och samhället på. Det handlar om framtiden. Det kostar mycket mer i skadegörelse, rån, misshandel, utredningar, rättegångar, vård och behandlingar.

När det gäller organisationen Unga KRIS i Trelleborg räcker det inte bara att polisen, skolan och socialförvaltningen är på plats. Det behövs ytterligare djupare engagemang av politiker som gör direkt besök på plats. En sådan verksamhet borde få ekonomiskt stöd så att ungdomarna får stöd att bryta mönster och ta sig ur drogberoende och kriminalitet.

Det är bra att belysa gatorna och klippa buskarna men det viktigaste är att belysa kriminaliteten, drogberoendet, hälsoproblemen och föreningar med ideella krafter för att få bukt med problemen.

Jag tycker att det är värst när de ger sig på gamla, försvarslösa, till och med de som går med rullator och som inte har en chans att försvara sig.

Det behövs ett djupare engagemang så att både gamla, barn och medelålders känner sig trygga i Trelleborg.

Johan Silfversten Bergman
Radojka Stojkov
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.