Annons
Insändare

Sammanhang som sossarna inte vill se

Insändare • Publicerad 12 december 2005

Nytt öppet brev till oppositionsrådet Lars Christensson.

Den 29 november var på insändarsidan i Trelleborgs Allehanda infört ett öppet brev till Lars Christensson i vilket det framfördes önskemål om att få information om vilka åtgärder moderaterna kommer att vidta (utöver att byta skolchef) för att bringa ordning inom Trelleborgs skolor efter ett eventuellt regimskifte år 2006.

Annons

De flesta föräldrar, mor- och farföräldrar, lärare, elever är av uppfattningen att sossarnas spjutspetsskola leder till att skolsystemet i Trelleborgs kommun ganska snart kollapsar.

Alla är vi av den uppfattningen att grundtanken om en spjutspetsskola är riktig, vad som har blivit fel är att sossarna glömde att om man lägger fler arbetsuppgifter på lärarna måste man ha ytterligare lärare i annat fall blir något lidande.

Resultatet av spjutspetsskolans första termin har blivit att lärarna har varit tvingade att prioritera telefonsamtal till föräldrar samt administration på bekostnad av det pedagogiska arbetet.

För att det pedagogiska arbetet ska bli bra måste lärarna ha möjlighet att förbereda lektioner, då kan de inte göra som sossarna vill nämligen endera sitta i telefon med föräldrarna eller administrera spjutspetsskolan under sin planeringstid.

Vad som behövs är fler mantimmar till lärarna samt färre elever per lärare, det vill säga fler lärartjänster samt mindre barngrupper behövs för att vi ska få en spjutspetsskola.

Ovanstående är tyvärr sammanhang som sossarna ej vill/kan se.

Då sossarna har misslyckats med en så här viktig fråga som skolan finns det en törst efter att få ett regimskifte i Trelleborg. Häromdagen fanns det ett debattinlägg som föreslog att skolparti skulle bildas.

Med tanke på det stora missnöje som finns med sossarnas skolpolitik är jag övertygad om att ett skolparti skulle få ett antal mandat i kommunfullmäktige om det vore val i dag.

Men inte ska det väl behöva bildas ett nytt parti för att vi ska få till ett regim-skifte, ni som etablerade oppositionspartier måste väl kunna ge oss ett alternativ till sossarnas politik.

Vi ber er återigen tala om för oss TA-läsare vilka åtgärder moderaterna vid ett regimskifte 2006 kommer att vidta för att förhindra att skolsystemet i Trelleborg kollapsar.

Annons

Vi är också nyfikna på hur moderaterna inför valet 2006 kommer att satsa för att visa oss trelleborgare att det finns ett alternativ till sossarna, vad vi trelleborgare vill ha efter valet 2006 är en ny regim inte ett stödparti till sossarna.

Nyfiken på moderat politik

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons