Annons
Insändare

Samling för att skapa opinion

Vår familj har bott här sedan 1973, och har kunnat njuta av närheten till vår härliga strand, med möjlighet till sköna bad på sommaren.

Insändare • Publicerad 12 juli 2013

Vi kan nu som boende på 
Östra Stranden konstatera att vår härliga strand har totalt förändrats de senaste två åren. Jag vill inte dra några förhastade slutsatser, men otvetydligt kan man konstatera att när man började lägga ut de stora stenblocken som bildar gräns mot havet till den nya hamnen, och därmed kunde påbörja utfyllnaden av det nya hamnområdet, märkte man förändringarna direkt. Vi är många på Öster, och troligtvis ännu flera i övriga Trelleborg som undrar vad som ska hända med vår strand och strandlivet. Aldrig tidigare har det varit så mycket tång i vattnet och uppe på stranden som det är nu. Det sträcker sig från järnvägen i väster till Gislövs hamn i öster, och som inte tas om hand.


Vi undrar, är det inte dags att sätta igång någon form av aktivitet för att uppmärksamma verkligheten för de styrande i vår stad, för de tycks inte vara speciellt intresserade av alla de insändare som kommer dagligen i TA.


Annons

Varför inte bjuda ut herr Bingsgård till ett besök i verkligheten, och samtidigt tipsa Trelleborgs Allehanda, så kanske han kan komma med på någon bild, för det tycker han ju om. Man skulle ju till och med kunna erbjuda lite varm korv och öl, för det gillar han ju också.


Lite skämt och lite allvar.


Jag kan i alla fall konstatera att det är inte bara tången som jäser här ute. Alla som bor här jäser av ilska för hur det ser ut på "våra stränder". Men att gå omkring och vara irriterad över detta hjälper föga.


Jag anser att vi, så många som möjligt, inte bara vi på Öster, utan jag anser att detta är en angelägenhet som borde beröra de flesta trelleborgarna, som därför borde samlas och försöka skapa en opinion, för att få de styrande på andra tankar.


Jag var och lyssnade på den information som hölls i Vattentornet i våras och som arrangerades av Söderslättspartiet.


Enligt dessa två forskare finns det en lösning på problemet, om man bara är intresserad av att försöka lösa det.


Det nämndes i sammanhanget att turismen är en av de mest lönsamma näringar man kan syssla med om man bara vill.Nilla Olsson


Mats Svensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons