Insändare

Sälj hamnbolaget!

Insändare • Publicerad 23 april 2008

ººTrelleborgs kommuninvånare äger indirekt hamnbolaget. Det finns många anledningar till att vi skall kräva att hamnbolaget skall säljas.

3Hamnbolaget visar år efter år nästan nollresultat, förlust på minst 50 miljoner om man betalade marknadsmässig hyra för marken man använder.

3Hamnen vill investera 1 miljard inom de närmaste åren. Varför skall kommuninvånarna stå för denna risktagning? (Ny bro till Tyskland, ökade avgifter för lastbilstrafiken, eventuell förbindelse i Helsingborg med mera.)

3Om Hamnbolaget säljs frigörs kapital som kan användas till utbyggnad av skolor, sjukvård, åldringsvård, vägar med mera.

3Ägarna tydliggörs, i dag är det våra valda politiker som är ägarrepresentanter. (De var inte ens representerade på det så kallade samrådsmötet.)

3Tydligare redovisning av resultat, ersättningar. (Vad är ersättningen för våra politiker som sitter i hamnstyrelsen?)

3Inga misstankar om dubbla lojaliteter av våra politiker eftersom man sitter på två stolar.

3Tydligare miljökrav och redovisningar av till exempel mätningar av luftkvaliteten.

3Hamnen är i dag ingen stor arbetsplats för kommuninvånarna.

3Färjerederierna har i dag sina kontor i andra länder, städer, med andra ord betalar inte skatten till Trelleborgs kommun.

Många av oss kommuninvånare väntar fortfarande på vad våra politiska partier tycker i denna fråga. Er tystnad skapar grogrund för fler missnöjespartier.

Vi väntar också på anteckningar från det så kallade samrådsmötet.

Gunnar Svensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.