Annons
Insändare

Sakliga argument?

Mats Svensson, känd debattör och kommunpolitiker, ser i en insändare fram emot sakliga argument i debatten angående socialdemokraternas och moderaternas förslag, att flytta hamnen, så att de östra delarna får alla avgaser från färjor och vägtrafik, samt buller ifrån vägtrafik och järnväg.
Insändare • Publicerad 25 augusti 2008

Som sakligt (?) argument använder han att hamnen är stans största arbetsgivare, att nästan 2 000 personer berörs och att det är viktiga miljoner för att trygga skola, vård och omsorg. Var kommer detta ifrån? Hamnen har 114 anställda enligt Borgemark. Inte ens så många enligt "extringar"! Det finns personal anställda i verkstäder, tull med mera. Av de anställda på färjorna räknar man med att 20-25 procent bor i Trelleborg. Man kommer endast upp i 200-300 anställda trelleborgare. Mats påstår att vissa personer vill skicka alla

anställda in i arbetslösheten, men om man flyttar färjor till andra hamnar drabbar detta inte arbetsmarknaden, utan personalen följer med färjorna! Detta är inga sakliga argument! Mats är också av den uppfattningen att hamnar ska gå mellan de två kortaste punkterna. Nu är det väl färjorna han menar, men varför gäller detta inte vägtrafiken?

Att skapa en tillfart från hamnen österifrån innebär en förlängd körsträcka per fordon på 8 km, eller på totalt 2 500 mil/dag! En mycket stor mängd bensin och diesel går åt och förpestar trelleborgarnas miljö ytterligare. Avslutningsvis så undrar jag om socialdemokraterna, moderaterna eller Mats Svensson, hade vågat lägga fram, eller stödja förslaget, om Rune Andersson hade bott kvar i sin villa vid Nyhemsparken?

Bjaerne Persson, För nätverket stoppa hamnen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons